checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home /

Zoutsteen - Funcooking

Funcooking: het klinkt heel leuk maar is ook vooral erg leuk en gezellig! Koken en tafelen tegelijk. Dit kan natuurlijk met een kaasfondue, high tea, gourmet, grillplaat of chocoladefondue, maar tegenwoordig kan het ook met een zoutsteen!

Zoutsteen 

Deze zoutstenen zijn erg fijn om gerechten te bereiden op een speciale en nieuwe manier. Ze komen uit de Himalaya. Ook gaan ze erg lang mee, je kunt ze zelfs gebruiken totdat ze op zijn of breken. Op den duur kunnen ze iets verkleuren maar dit heeft geen invloed op het gebruik van de steen of negatieve gevolgen voor het koken.

Assortiment

Kitchen&More heeft verschillende soorten zoutstenen. De rechthoekige / vierkanten vorm en de ronde vorm. Beide zijn de zoutstenen zowel los verkrijgbaar als in houten basis voor een mooie presentatie.

Gebruik

De zoutstenen kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Deze zullen wij hieronder nader toelichten:
1. Om op te koken aan tafel: plaats de zoutsteen gedurende een uur in een voorverwarmde oven van 250 graden. Hierna is de zoutsteen klaar om op te koken. Het functioneert als het ware als een soort grillplaat op tafel.
2. Als presentatiebord of serveerschaal. Op de zoutsteen kunnen amuses, tapas, voorgerechten en natuurlijk ook gewoon groente en vlees op gepresenteerd en opgediend worden.
3. Om te braden in de oven. Vlees en vooral vis zijn ideale producten om te bereiden op de zoutsteen in de oven. Plaats bijvoorbeeld de pangafilet op de zoutsteen en laat deze ongeveer 25 minuten braden in de oven (op ongeveer 150 graden). Vervolgens nog even koken aan tafel op de zoutsteen.
4. Als warmhoudplaat voor eten. Verwarm de zoutsteen ongeveer 25 minuten in de oven op 80 graden. Vervolgens plaats je de zoutsteen in de houten basis op tafel en leg je het eten er op. De zoutsteen zorgt ervoor dat het eten op temperatuur blijft.
5. De zoutsteen kun je ook koud maken, leg de zoutsteen ongeveer 15 minuten in de diepvries. Dit maakt de zoutsteen lekker koel, waardoor je hem als serveerschaal voor koude gerechten kunt gebruiken. Bijvoorbeeld sushi, fruit, gerookte zalm en andere vissoorten, carpaccio en meer.
6. Zelfs op gas kan deze zoutsteen worden gebruikt. Plaats de zoutsteen in een (bij voorkeur keramische) pan die niet aanbakt. Het kan ook rechtstreeks op het gas, let op: erg laag vuur gebruiken of een vlamverdeler gebruiken.

Kortom: ideaal om eten te bereiden zonder extra zout en kruiden toe te voegen.

Schoonmaken

Na gebruik eerst de zoutsteen reinigen en daarna in een theedoek wikkelen. Hierin bewaar je de zoutsteen. De zoutsteen is gemakkelijk te reinigen met natriumcarbonaat en een schuursponsje. Indien je de zoutsteen hebt afgenomen hiermee nog even grondig wassen met koud water om het natriumcarbonaat en de overige etensresten te verwijderen. 

  Kitchen&More         Reacties (5)

Reacties (5)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 2816 beoordelingen

© 2018 Kitchen&More - All Rights Reserved