checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Recepten

Recepten

Appel- pompoenpannenkoekjes {graanvrij en dus ook glutenvrij}

Appel- pompoenpannenkoekjes {graanvrij en dus ook glutenvrij}
 
De meeste kinderen zijn dol op pannenkoeken (en pizza of patat...), zo ook mijn kinderen en stiekem ik eigenlijk ook wel... Jammer voor hen, mag ik vanwege mijn dieet geen granen en probeer ik hen ook minder granen te laten eten, omdat veel granen eten naar mijn idee helemaal niet zo gezond is. Gelukkig zijn er ook andere manieren om heerlijke pannenkoeken te bakken en dit recept is daar een van: pannenkoeken van pompoen met appel! Lekker om zo te eten, maar nog lekkerder met een flinke klont boter en wat honing.
 
Het is iets lastiger met dit beslag om goede pannenkoeken te vormen, ze vallen wat makkelijker uit elkaar en daarom is het aan te raden ze niet te groot te maken. Zelf heb ik twee hele kleine koekenpannetjes van zo’n 10 à 12 cm. doorsnede, maar het werkt vast ook wel als je in een grotere pan gewoon wat minder beslag schept en een stuk of 3 kleintjes tegelijk in een pan bakt in plaats van een grote.
 
Het recept vraagt om pompoenpuree; dit kun je eenvoudig maken door een schoongemaakte en in blokjes gesneden pompoen gaar te laten koken of stomen met een beetje water en vervolgens te pureren in een keukenmachine, blender of met de staafmixer, wat je te veel hebt, vries je in voor de volgende keer!
 
Benodigdheden voor ongeveer 10 pannenkoekjes
 

  • 4 eieren
  • 150 ml. pompoenpuree
  • 1/2 tl. kaneel of pompoenkruidenmix (http://www.devoedzamekeuken.nl/pompoenkruidenmix-koekkruiden-en-speculaaskruiden/)
  • snuf zout
  • Kokosolie en/of ghee (http://www.devoedzamekeuken.nl/hoe-je-makkelijk-zelf-ghee-kunt-maken/) om in te bakken (boter verbrandt te gauw)
  • 1 appel
  • Honing en boter om te serveren
 
 
Werkwijze
 
  1. Klop de eieren los en mix met een handmixer of staafmixer de pompoen, kaneel en het zout erdoor.
  2. Zet de pan op een laag vuur en laat alvast goed heet worden.
  3. Schil de appel, boor het klokkenhuis eruit en snijd de appel in dunnen plakjes van enkele millimeters.
  4. Laat wat vet in de hete pan smelten, verdeel het vet goed over de pan en giet er een  dun laagje van het beslag in (ongeveer 2 el.) en leg daar vlug een schijfje appel in, druk deze goed aan en giet er eventueel nog een beetje beslag over, opdat de appel helemaal bedekt is. Gebruik je 1 grote koekenpan, dan moet je er opletten dat het beslag zich niet teveel verspreid, maak ze niet groter dan ongeveer 12 cm. doorsnede, dus net even groter dan een appelschijf, ze zijn anders lastig te keren.
  5. Als het beslag aan de bovenkant bijna gestold is en de onderkant mooi bruin, kun je je pannenkoekje keren met een spatel. Ik gebruik hiervoor ook vaak een kaasschaaf :-)
  6. Bak ook de andere kant mooi bruin.
  7. Serveer meteen met een flinke klont boter en wat honing, dan is het nog lekker warm en kan de boter smelten.
 
Eet smakelijk!
 

          Reacties (1)

Reacties (1)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 2725 beoordelingen

© 2018 Kitchen&More - All Rights Reserved