checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Courgettepasta met kip

Courgettepasta met kip

Courgettepasta met kip Wat leuk om voor Kitchen & More een gastblog te schrijven. Graag stel ik mij even voor: Ik ben Jacoline van Lieburg- Verboom, schrijfster van het blog: Gezond leven van Jacoline. Ik ben 34 jaar, getrouwd en moeder van 2 kinderen. Enkele jaren geleden namen wij de stap om gezonder, bewuster en biologisch te gaan eten. Ik deel graag mijn recepten omdat ik iedereen een gezonder, bewuster en fitter leven gun, maar ook gewoon omdat het lekker is als je zelf iets met liefde hebt klaar gemaakt.
 
Courgettepasta met kip (voor 2 personen). Een heerlijk, eenvoudig en snel klaar recept. Ik kies voor dit recept voor kippendijen, die zijn veel smaakvoller dan kipfilets. De vetrandjes die er nog een klein beetje aanzitten, moet je laten zitten, dat geeft juist een intense smaak aan het gerecht. Zelf eet ik graag koolhydraat beperkt, vandaar mijn keuze voor courgettepasta. Dat is echt verrassend lekker, probeer het eens! En kies je liever toch voor traditioneel? Dan kun je prima tagliatelle koken, altijd lekker! 
Ingrediënten:
  • 1 grote courgette (gewassen)
  • 2 á 3 kippendijen (zonder bot)
  • 2 eetlepels roomboter
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel heel fijn gehakte rozemarijn
  • 50 gram rozijnen
  • 75 gram gehakte walnoten
  • zout
 
Bereiding
  1. Rasp de courgette met een julienne rasp. Heb je deze niet, je kunt ook prima dunne plakjes met je dunschiller schaven, dan krijg je tagliatelle.
  2. Kook ondertussen een pan met water en een snufje zout voor de courgettepasta
  3. Snijd de kippendijen in blokjes
  4. Verhit in een koekenpanpan de roomboter en bak de kippenblokjes gaar, breng deze op smaak met wat  zout
  5. Als het water kookt, voeg dan de courgettepasta toe en laat het geheel 1 minuten doorkoken
  6. Giet de courgettepasta af, vang een klein beetje kookvocht op in een glas of kopje
  7. Schep de crème fraîche door het vlees, roer het geheel tot een egale saus. Als de saus iets te dik is kun je nog een heel klein beetje kookvocht toevoegen, begin met een eetlepel en voeg eventueel nog meer toe
  8. Voeg de courgettepasta, rozemarijn en de rozijnen toe aan de saus en even goed door elkaar scheppen
  9. Schep het geheel op een bord en strooi er wat gehakte walnoten overheen.
Eet smakelijk!
 
    05-02-2014 09:40     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 Nathalie -  05-02-2014

Dit gerecht ga ik van het weekend maken.

 Isabel -  05-02-2014

Jammie jammie, is dit gerecht ook met zalm te maken in plaats van met kip?

© 2019 Kitchen&More - All Rights Reserved