checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home /

Advies en tips voor het gebruik van keramische pannen

Gebruikstips keramische pannen

Hoe dient men om te gaan met een keramische pan? Hiervoor hebben wij enkele tips en adviezen.

U besteld uw keramische pannen hier

Koken met keramische pannen:

Voordelen:

De voordelen van de keramische pan zijn al eerder genoemd. Even kort samengevat: ze zijn gemakkelijk schoon te maken, bakken niet aan, zijn duurzamer en milieuvriendelijker dan normale pannen, bevatten niet de giftige anti-aanbaklaag van Teflon en met deze pannen kunt u gezond koken zonder olie of boter.

Temperatuur:

Keramische pannen hebben een betere geleiding dan normale pannen, ons advies is om slechts op 70% van het vermogen te werken. Op deze manier gaat de pan langer mee. Een keramische pan kan meer hitte verdragen dan normale pannen, maar wanneer de pan op temperatuur is hoeft u de pan niet verder te verhitten. Keramische pannen behouden hun warmte vrij lang. Het beste is dus om het vuur iets terug te draaien, om te voorkomen dat de keramische laag beschadigd.

Olie/Boter:

In deze pan kunt u natuurlijk gewoon met olie of boter koken, maar het is gezonder om dit niet te doen. In keramische pannen hoeft u namelijk geen olie of boter te gebruiken. De keramische laag is namelijk erg glad waardoor de groente, vis of vlees niet aanbakt. Indien u geen boter gebruikt raden wij aan om de pan eerst op temperatuur te brengen (180 graden) en vervolgens het vlees aan beide zijden 2 minuten te bakken op hoog vuur (let op: niet te hoog, dan kan het handvat beschadigen). Nadat u dit heeft gedaan kunt u het beste de temperatuur met 50% verminderen en vervolgens het vlees te laten garen met een glazen deksel op de pan

Algemene tips:

Het vlees dient op kamertemperatuur te zijn, dus niet bevroren. Op deze manier blijft het vlees minder snel plakken aan de pan.  Tevens adviseren wij om geen scherpe objecten te gebruiken in een keramische pan, zoals vorken of messen. Dit kan deze pannen beschadigen waardoor ze gaan aanbakken.

Schoonmaken:

Het schoonmaken van keramische pannen is erg makkelijk, door de gladde laag is de pan met één handomdraai schoon. De pannen zijn vaatwasserbestendig, maar toch raden wij aan de pannen niet in de vaatwasser te doen. De vaatwasser kan de siliconen handvaten beschadigen en tevens het keramische oppervlak stroef maken. Het beste is om de pannen even met de hand af te wassen na het koken. Wacht hiermee niet te lang, de kleurstoffen van bijvoorbeeld kruiden en vlees kunnen in het witte oppervlak trekken. Nog een handige tip is om de pannen één keer per half jaar uit te koken met azijn, dit maakt de pan weer als nieuw. Indien bijvoorbeeld vlees begint aan te bakken is dit een teken om de pan even uit te koken met azijn. 

Bent u geintereseerd in een goede koekepan? Klik dan op de link en schaf vandaag uw keramische koekenpan nog aan! U krijgt er geen spijt van.

  Kitchen&More         Reacties (8)

Reacties (8)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 3000 beoordelingen

© 2019 Kitchen&More - All Rights Reserved