checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Keramische braadpan

Keramische braadpan

Keramische braadpan

De braadpan

Een braadpan wordt vaak gebruikt om vlees, gevogelte of wild in te braden. De braadpan wordt ook wel een 'sudderpan' genoemd. Braden is een bereidingswijze die als volgt in zijn werk gaat: allereerst wordt op vrij hoog vuur het vlees dichtgeschroeid en vervolgens kan het product een tijd (vaak 1 tot 2 uur) op laag vuur blijven sudderen waardoor het lekker mals wordt. Een braadpan is vrij diep en dient een dikke bodem te hebben, zodat de warmte gelijk over de pan kan worden verdeeld.

Materiaal braadpan

De meest bekende braadpan is vaak van geëmailleerd gietijzer, maar tegenwoordig zijn er ook andere varianten. De braadpan van Kitchen&More is namelijk van aluminium met een keramische laag aan de binnenkant. Dit heeft meerdere voordelen. Dankzij de keramische laag bakt het product dat je bereidt niet aan. Ook kan de keramische laag beter hitte verdragen, namelijk wel tot 450 graden. Doordat de pan beter hitte kan verdragen is hij duurzamer dan een normale pan, aangezien ze veel langer mee gaan. Koken met deze braadpan kan zelfs zonder boter of olie, door de gladde keramische laag zal het product niet aanbakken en is de pan erg gemakkelijk schoon te maken. Ook komen er geen giftige stoffen vrij zoals bij Teflon pannen wel het geval is.

Functies

De braadpannen van Kitchen&More zijn eigenlijk multifunctioneel. Ze zijn namelijk ook te gebruiken als soeppan of om rijst of pasta in te koken. Door de keramische laag zal geen enkel product aanbakken! De glazen deksel zorgt ervoor dat je het gerecht gemakkelijk in de gaten kunt houden. De braadpannen zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende formaten (20 cm, 24 cm of 26 cm doorsnede) en in verschillende kleuren (bordeauxrood, beige of lichtbruin).

Stoven

Stoven is net iets anders dan braden, maar stoofvlees kan ook perfect worden bereid in een braadpan. Stoven duurt iets langer dan braden. Door middel van het stoven van vlees wordt het malser en zacht. Ook krijg je door stoven een overheerlijke jus met een volle smaak. Deze braadpan is uiterst geschikt om vlees in te stoven, aangezien er een deksel bij de pan wordt geleverd met daarin een ontluchtingsgaatje.

Tips!

  • Een belangrijke tip voor het braden van vlees is om het vlees eerst even goed droog te deppen alvorens je het product in de pan doet.
  • Geschikte producten om te braden zijn vooral grote stukken vlees, zoals beenham, rosbief, stoofvlees en fricandeau.
  • Het product eerst eerst even laten dichtschroeien op hoog vuur en vervolgens lekker door laten garen op laag vuur.
  • Op laag vuur zal het vlees worden gestoofd, waardoor het lekker mals wordt. Een scheutje azijn of citroensap kan meehelpen om het bindweefsel af te breken en het vlees nog malser te maken. Maar zorg wel dat dit vocht warm is, wanneer dit koud is zal het vlees ‘schrikken’ en wordt het taai.
Eet smakelijk allemaal! 
  Kitchen&More     13-10-2013 20:56     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 f.m.bouwman@xs4all.nl -  06-07-2016

ik ben pas bezig met inductie koken ; braadpan is voor mij te zwaar; heb een keramische koekepan; heb "stoven"" gelezen (sucadelappen) gelezen wat moet ik doen? Mw.Bouwman 82 jaar.

© 2020 Kitchen&More - All Rights Reserved