checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Pannen / Speciale pannen / Frituurpan
Toon Filters

Frituurpan

Frituurpan Inductie

Een frituurpan geschikt voor inductie is een moderne oplossing voor liefhebbers van gefrituurde gerechten die efficiëntie en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. Inductie frituurpannen maken gebruik van de snelle en nauwkeurige verwarmingstechnologie van inductiekookplaten, wat zorgt voor een snellere opwarming van de olie en een stabiele temperatuur tijdens het frituren. Dit resulteert in knapperiger eten dat minder vet absorbeert, omdat de olie snel weer op temperatuur komt na het toevoegen van etenswaren.

De kern van een inductie frituurpan is haar speciale bodem, die gemaakt is van ferromagnetisch materiaal dat reageert op de elektromagnetische velden van de inductiekookplaat. Deze bodems zijn ontworpen om de warmte snel en gelijkmatig te verspreiden, waardoor de hele oliebad uniform verwarmd wordt. Dit minimaliseert de kans op koude plekken en zorgt voor consistent gefrituurde resultaten zonder dat sommige stukken minder gaar zijn dan andere.

Veiligheid is een ander belangrijk voordeel van de inductie frituurpan. Inductieplaten worden zelf niet heet zoals traditionele kookplaten; ze verwarmen alleen de pan die erop staat. Dit vermindert het risico op brandwonden door aanraking van de kookplaat aanzienlijk. Bovendien zijn veel inductie frituurpannen uitgerust met extra veiligheidskenmerken zoals automatische uitschakeling en oververhittingsbeveiliging.

Voor huishoudens of professionele omgevingen waar snelheid, efficiëntie en veiligheid belangrijk zijn, biedt een frituurpan voor inductie een uitstekende keuze die moderne technologie combineert met de geliefde traditie van het frituren.
 

Frituurpan voor op het Fornuis

Er is niets zo Hollands als lekker zelf frietjes bakken. Bij veel mensen is dit een wekelijkse traditie en laten we eerlijk zijn, zelfgebakken friet smaakt het lekkerst! Ga je voor mayonaise of toch een andere saus? Wat je voorkeur ook heeft, frietjes bakken kan in een elektrische frituurpan, maar wist je dat frituren ook gewoon op het fornuis kan? Daarvoor heb je een speciale frituurpan voor nodig. Zo blijft het veilig. 

Frituren op het Fornuis

Wanneer je af en toe wel eens frituurt en geen zin hebt om met veel gedoe een elektrische frituurpan steeds schoon te maken, is een frituurpan voor op het fornuis echt een uitkomst. In feite is zo'n frituurpan een gewone braadpan die speciaal ontworpen is om mee te frituren. Er zijn een RVS mandje in en je kunt er een thermometer in plaatsen om de temperatuur van de olie in de gaten te houden. Na gebruik is hij makkelijk schoon te maken door de pan leeg te gieten en in de vaatwasser te zetten. Of je zet hem weg voor later gebruik. Geen gedoe met kabels en elektrische componenten die je op de hand af moet wassen! 

Frituren op Inductie

Deze pannen zijn geschikt voor elke warmtebron. Ze werken op gas, inductie en elektrische kookplaten. Voordeel hiervan is dat de pan al onder de afzuigkap staat omdat je hem op het fornuis moet gebruiken. Niet moeilijk doen met snijplanken of iets dergelijks op het fornuis om daar de frituurpan op te zetten. 

Frituren in een Pan

Frituren in een pan is heel eenvoudig. Vul de pan tot ongeveer de helft met olie en zet hem op het fornuis. Doe de pan nooit te vol. De olie kan spatten en bruisen en over de rand borrelen. Dit is heel gevaarlijk! Bevestig vervolgens de thermometer en zorg dat hij in de olie zit, maar de bodem niet raakt. Zet de warmtebron aan op middelhoog en wacht tot de olie een temperatuur heeft bereikt van 170Ëš - 180Ëš Celsius. Dit is voor de meeste gerechten de adviestemperatuur om in te bakken. 

Doe vervolgens de friet of hapjes in het mandje en laat hem in de pan zakken. Draai het vuur iets lager en houd de thermometer in de gaten. Dit is in het begin even experimenteren want het ene fornuis is anders dan het andere en de temperatuur kan variëren. Zodra het eten gaar is, til je het mandje omhoog en laat je het even uitdruppelen. Haal het eten uit de mand en klaar! 

Frituren in Pan Veilig

Bij het juiste gebruik is frituren in een pan net zo veilig als in een elektrische frituurpan. Gebruik altijd een thermometer om de temperatuur in de gaten te houden. Laat de olie niet te heet worden en vul de pan nooit voor meer dan de helft met olie. Blijf het in de gaten houden en gebruik ovenwanten of pannenlappen als je de pan wilt verplaatsen of het mandje er uit wilt tillen. Gaat het toch mis? Doe de deksel op de pan en leg er een blusdeken overheen. Nooit water gebruiken om te blussen! Al met al zijn dit dus dezelfde veiligheidstips als bij een elektrische frituurpan. 

Frituurpan Kopen

Bij Kitchen&More hebben we hoge kwaliteit frituurpannen tegen scherpe prijzen. En bestel je vandaag, dan kun je er morgen al mee aan de slag! Op zoek naar andere mooi pannen? Bekijk dan ons assortiment gietijzeren pannen eens! 
 


© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved