checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Keukenapparatuur / Friteuse
Toon Filters

Friteuse

Montana friteuse - duurzame Nederlandse kwaliteit

Soms gaat er niks boven zelf gebakken patat. Altijd maar naar de snackbar om een zak patat is zeker niet goedkoop en door zelf te bakken heb je geheel in de hand hoe jij je patat het liefst eet. Bij de aankoop van een friteuse is het goed te letten op een aantal zaken. Allereerst hoe groot moet hij zijn? Een grotere friteuse betekent meer olie om te verhitten. Als je alleen woont is dat eigenlijk heel overbodig. Plus, een grotere friteuse moet je ook weer helemaal schoonmaken. Ook is het goed te kijken naar de functies die een friteuse heeft. Hoe makkelijk kun je de olie verwijderen? Hoe bepaal je de temperatuur en zitten er filters in om deeltjes af te vangen? Dit zijn zo wat functies om over na te denken bij de aankoop.

Bij Kitchen&More hebben we voor de friteuses gekozen voor het merk Montana. Dit is een duurzaam, Nederlands bedrijf dat vooruitkijkt als het gaat om hoe ze hun producten produceren en welke grondstoffen ze gebruiken. Dit zorgt voor hoge kwaliteit voor een prima prijs. De klein friteuse Montana heeft een inhoud van 2 liter. Perfect voor een klein huishouden of om mee te nemen op de camping. In deze friteuse kun je ongeveer 300 gram friet of 2 snacks per keer frituren. Door de speciale beveiliging tegen oververhitting is veilig frituren mogelijk. Nog een groot voordeel is dat de olie tot drie keer langer mee gaat.

Grote eters? Grote friteuse

Liever een formaat dat wel jouw weeshuis kan voeden? Montana heeft ook een 4 liter versie. Met de Home Edition THAF40AT Friteuse van Montana bak je tot 600-800 gram friet in 1 keer. De speciale koude zone zorgt ervoor dat het vloeibare frituurvet of de olie tot 3 keer langer mee gaat en het filterdeksel gaat frituurluchtjes tegen. Bij traditionele frituurpannen wordt de bodem van de pan verhit met als gevolg verbrande bak restjes, daardoor snel vervuilde olie en stankontwikkeling. Een deksel met geurfilter is nu nodig om dit nadeel te compenseren. Bij een Montana koude zone friteuse hangt het verwarmingselement op ca. 2 cm van de bodem. De bakrestjes vallen onder het element en verbranden niet. De 2 cm olielaag onder het element blijft koeler dan boven het element omdat de warmte omhoog stijgt.

Met de handige timer kun je zelf de baktijd instellen, zeer veilig aangezien deze frituurpan beschikt over een oververhittingsbeveiliging.  Het temperatuurlampje geeft aan of de juiste temperatuur bereikt is.Na gebruik demonteer je de hele frituurpan met gemak en stop je het mandje, het deksel, de behuizing en de binnenpan gewoon in de vaatwasser.

Heb je vragen over deze of andere producten bij Kitchen&More? Neem dan gerust contact met ons op, we staan je graag te woord!


Ā© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved