Lams of runderworstjes in de tajine
Fruit een paar tenen knoflook en een gesnipperde ui en bak daarin de worstjes rondom bruin.
Neem het vlees uit de pan (dus het onderste gedeelte van de tajine. Zoals je ziet heb ik een stevige tajine met gietijzeren onderpan), dek het af met aluminiumfolie en leg het apart. Op zich is dit niet noodzakelijk voor een tajinegerecht, maar omdat er straks ook bouillon aan te pas komt om de tabouleh of couscous te garen, liggen de worstjes erin te koken en dat is niet de bedoeling. Nu zijn ze lekker bruin met een krokanter laagje en voegen we ze op het laatst toe.
Snij 2 puntpaprika’s in stukjes van ongeveer een centimeter en bak deze in hetzelfde vet van de worstjes, zo krijgen ze meer smaak. Nog een smaakversterker is als je de paprika’s eerst op de gril of barbecue legt, zodat je ze als het ware poft! Het is dan alleen extra werk, omdat je als ze gaar zijn de zwartgeblakerde stukjes er af moet halen. Het is een optie..
Hak champignons in kwartjes en bak ook deze mee. Kruid het geheel met mediterrane kruiden en wat peper en zout.
Dop en halveer de gewassen sperziebonen en schep ze door de paprika en champignons en bak een paar minuten mee alvorens je de bouillon en de tabouleh of couscous er bij doet. Ik hou de verhouding bouillon aan zoals je dat bij rijst doet: 2 kopjes vocht op 1 kopje rijst/couscous etc.
Maar denk er aan dat als je veel groentes gebruikt, je daar ook vocht van krijgt! Dus ½ kopje minder bouillon toevoegen is beter!
Plaats de top op de tajine en laat zo’n 20 minuten pruttelen. Check of de boontjes gaar zijn!
Leg de worstjes er bovenop en verkruimel de fêta over het geheel. Peper en zout om op smaak te brengen en eet smakelijk!
P.S
Het servies is het Mossa servies!
Geen reacties gevonden.