checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Lams of runderworstjes in de tajine

Lams of runderworstjes in de tajine

Lams of runderworstjes in de tajine Slowcooking met de tajine is een aangenaam werkje, maar dit is een ‘sneller’ recept! Het is eigenlijk een eenpansgerecht die je zowel op je gasfornuis of inductie, of buiten op de barbecue of houtvuurtje kan bereiden als je onverwacht meer gasten krijgt, of je er iets extra’s aan wil toevoegen. Vandaar dat ik ook ingrediënten heb gebruikt die je makkelijk kan kopen: (punt)paprika’s, champignons, boontjes, lams of runderworstjes en fêta. Couscous en tabouleh heb je misschien niet op voorraad in huis, maar ook rijst laat zich prima combineren in dit gerecht.

Fruit een paar tenen knoflook en een gesnipperde ui en bak daarin de worstjes rondom bruin.
Neem het vlees uit de pan (dus het onderste gedeelte van de tajine. Zoals je ziet heb ik een stevige tajine met gietijzeren onderpan), dek het af met aluminiumfolie en leg het apart. Op zich is dit niet noodzakelijk voor een tajinegerecht, maar omdat er straks ook bouillon aan te pas komt om de tabouleh of couscous te garen, liggen de worstjes erin te koken en dat is niet de bedoeling. Nu zijn ze lekker bruin met een krokanter laagje en voegen we ze op het laatst toe.
Snij 2 puntpaprika’s in stukjes van ongeveer een centimeter en bak deze in hetzelfde vet van de worstjes, zo krijgen ze meer smaak. Nog een smaakversterker is als je de paprika’s eerst op de gril of barbecue legt, zodat je ze als het ware poft! Het is dan alleen extra werk, omdat je als ze gaar zijn de zwartgeblakerde stukjes er af moet halen. Het is een optie..
Hak champignons in kwartjes en bak ook deze mee. Kruid het geheel met mediterrane kruiden en wat peper en zout.
Dop en halveer de gewassen sperziebonen en schep ze door de paprika en champignons en bak een paar minuten mee alvorens je de bouillon en de tabouleh of couscous er bij doet. Ik hou de verhouding bouillon aan zoals je dat bij rijst doet: 2 kopjes vocht op 1 kopje rijst/couscous etc.
Maar denk er aan dat als je veel groentes gebruikt, je daar ook vocht van krijgt! Dus ½ kopje minder bouillon toevoegen is beter!
Plaats de top op de tajine en laat zo’n 20 minuten pruttelen. Check of de boontjes gaar zijn!
Leg de worstjes er bovenop en verkruimel de fêta over het geheel. Peper en zout om op smaak te brengen en eet smakelijk!
P.S
Het servies is het Mossa servies!

 
  Bernice Dings     12-04-2018 15:13     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© 2019 Kitchen&More - All Rights Reserved