checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Oosterse koolrabi

Oosterse koolrabi

Oosterse koolrabi Oosterse koolrabi
 
In ons groentepakket zat een aantal keren koolrabi. Een heerlijke groente! Het is een beetje een ‘vergeten groente’, zoals dat soms genoemd wordt. Ik vind het erg leuk om door ons groentepakket groenten te leren kennen die ik voorheen nooit in de supermarkt kocht.
 
Met koolrabi kan je alle kanten op. In een ovenschotel is het lekker, bijvoorbeeld met plakjes aardappel en wat rijstroom erover. Je kunt koolrabi ook uitstekend rauw eten. Snijd het in dunne reepjes en je kunt het combineren met bijvoorbeeld wortel, bleekselderij, gember, en ga zo maar door. En je kunt het goed wokken.
 
Dit receptje is een wokgerecht, en de koolrabi laat zich heel goed combineren met de zoete smaak van ananas en sinaasappel. Eet smakelijk!
 
Recept voor Oosterse koolrabi
 
Benodigdheden voor 2 tot 3 personen
  • 500 gram koolrabi
  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 150 gram verse ananas
  • Een scheut olijfolie
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 theelepel kurkuma
  • Sap van 2 sinaasappels
  • 2 theelepels aardappelmeel (of kies voor een ander bindmiddel)
  • Een paar takjes verse basilicum
  • Peper
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 200 gram rijst
 
Bereidingswijze
Schil de koolrabi en snijd hem in dunne reepjes.
Pel en snipper de ui.
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
Schil de ananas en snijd er 150 gram af, snijd dit in stukjes.
Verhit de olijfolie in een wok of andere braadpan en roerbak de koolrabi en ui met de kerrie en kurkuma een paar minuten.
Voeg de tomatenblokjes, ananas en sinaasappelsap toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Schep het af en toe om.
Kook de rijst gaar.
Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten tot ze bruin zijn en lekker geuren.
Maak van de aardappelmeel met een scheutje water een papje en doe dit in de pan bij het koolrabimengsel, zodat het een wat meer gebonden saus wordt.
Voeg de basilicum toe en breng naar wens op smaak met peper.
Serveer het gerecht met de pijnboompitten en rijst.
 
    01-03-2014 09:37     Reacties ( 3 )
Reacties (3)
 Germa -  02-03-2014

Smakelijk dat fruit door een rijst gerecht zeg. gr Germa

 Paulien -  01-03-2014

Hoi Mootje, Dankje! Wij genieten er ook altijd erg van. Groetjes, Paulien

 Mootje -  01-03-2014

Erg lekker!

© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved