checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Pannen / Wokpannen
Toon Filters

Wokpannen

Wokpannen


Bezig met laden...

Wokpannen

Wokken werd in de jaren ’90 van de vorige eeuw geïntroduceerd als dé manier om snel en gezond groenten en vlees te bereiden. Door dit op hoge temperatuur en met minimaal gebruik van olie te doen, blijven smaken en voedingsstoffen beter behouden waardoor het gerecht in zijn geheel veel gezonder is.

Een goede wok is gemaakt van een materiaal dat hitte snel geleid zodat de pan snel goed heet is. Verder moet een wokpan een stevig handvat hebben waarbij je de pan zonder al te veel moeite op kunt tillen om alles even goed op te schudden. Verder is een tweede, kleiner handvat erg praktisch om de pan vervolgens van het fornuis naar de tafel te kunnen verplaatsen. Let er op dat de wokpan van degelijk, milieuvriendelijk materiaal vervaardigt is zodat je geen giftige PFOA anti-aanbaklaag meer in huis haalt. De alternatieven zijn gezond en net zo goed.

RVS wokpan

Wat denk je van de wokpan met marmeren coating van het merk Royalty Line Switzerland? Deze wok heeft een deksel, een ergonomisch ontworpen handvat en een gezonde, milieuvriendelijke marmeren coating. De prijs/kwaliteitverhouding van deze pan is uitstekend en zal ook daarom niet misstaan in menig keuken. Let wel op: om lang plezier te houden van de marmeren coating, is het aan te raden deze pan op de hand af te wassen.

Wokpan inductie

Ook van het merk Sola zijn er wokpannen te krijgen. De Fair Cooking Sola wok met een doorsnee van 28 cm is daar een goed voorbeeld van. Deze wok heeft een Greblon anti stick coating zonder PFOA. De Fair Cooking lijn is de beste lijn van Sola. Deze wokpan inductie heeft ook een deksel en is geschikt voor alle warmtebronnen. De pan zelf is vervaardigd uit aluminium. Dit heeft als voordeel dat naast dat de pan lichtgewicht is, hij ook snel opwarmt. Dit levert een energiebesparing van maar liefst 40% op tijdens het koken. Deze pan is milieuvriendelijk geproduceerd en wij raden aan deze pan met de hand af te wassen voor een langere levensduur.


© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved