checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Pannen / Mosselpannen / Mosselpan 18cm
Toon Filters

Mosselpan 18cmBezig met laden...

Mosselpan 18 cm Kopen

Tijdens de zomermaanden en tot halverwege het najaar zijn er volop mosselen te koop. Deze smakelijke weekdiertjes eet je meestal gekookt. Mosselen smaken het lekkerst en koken het best gaar wanneer ze in een speciale mosselpan bereid zijn. Maar waarom zou je specifiek een mosselpan kopen?

Waarom Mosselpan Gebruiken?

Een mosselpan is een bijzonder ontworpen stoofpan met een aparte inzet voor de mosselen en een ruime pan daaronder voor het water en eventuele groenten om de mosselen mee op smaak te brengen. Een mosselpan is meestal gemaakt van RVS, aluminium of emaille. Mosselen gaan tijdens het koken openstaan en nemen daarom veel ruimte in beslag. Het extra hoge deksel met handvaten biedt die ruimte. Op deze manier kun je de mosselen tijdens het koken even opschudden om er voor te zorgen dat alle mosselen gelijkmatig koken. Dit deksel gebruik je vervolgens als serveerschaal, want mosselen eet je het liefst direct uit de pan in het nog warme en zeer smakelijke kookvocht. Mosselpannen hebben een dunne bodem waardoor de mosselen snel gaar zijn. 

Welk formaat mosselpan kopen?

Het standaardformaat mosselpan is 24 cm en dit genoeg voor 4 kg mosselen. Maar een mosselpan van 18 cm doorsnee is prettiger als je niet zoveel mosselen eet of met z'n tweetjes eet. Een mosselpan van 18 cm is groot genoeg voor 2 kilo mosselen. 

Mosselpan Kopen

Dus zoek je een kleine mosselpan van 18 cm of iets groter van 20 cm? Bij Kitchen&More vind je een ruime keuze aan mosselpannen!


© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved