checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Aspergepan

Aspergepan

Aspergepan

Wat is een aspergepan?

Een aspergepan is een speciale pan om verse asperges in te koken. Dit is een echte musthave voor in de keuken indien je aspergeliefhebber bent. Aspergepannen zijn smal en hoog van vorm en zijn voorzien van een aspergemandje. Deze pan is dan wel speciaal geschikt voor het bereiden van asperges, maar kan ook fungeren als stoompan of pasta pan. Deze grote pan wordt dan ook vaak gebruikt om pasta of spaghetti in klaar te maken. De vorm van de pan is hiervoor ideaal aangezien hij erg hoog en smal is, waardoor de spaghetti er rechtop kan worden ingezet.

Een aspergepan kopen is aan te raden indien je gemakkelijk verse asperges wilt klaarmaken, aangezien er een gaasnet in de pan zit waarmee je de asperges zo uit te pan kunt halen als ze gaar zijn. Niet alleen erg gemakkelijk, maar zo blijven de asperges ook volledig in tact.

Hoe bereid je de asperges?

Enkele tips voor het bereiden van asperges:
1. Maak de asperges goed schoon.
2. Haal alle harde kantjes en schillen eraf met een dunschiller. Houdt de asperges vast bij de kop en schil ze helemaal tot aan de onderkant. Zo zal de asperge niet knakken of breken.
3. Kook de asperges ongeveer 12 minuten. Let wel op, de kooktijd kan verschillen omdat de dikte en hoeveelheden van de te koken asperges kan verschillen.
4. Laat de asperges ongeveer 10 minuten nagaren in vocht (met eventueel een klontje boter erbij), hierdoor worden ze extra zacht.

Waar is de asperge pan van gemaakt?

De aspergepan/stoompan van Kitchen&More is gemaakt van RVS en heeft een speciale sandwichbodem, deze bodem zorgt voor een optimale warmteverdeling van de bodem. De sandwichbodem bestaat namelijk uit meerdere lagen die ervoor zorgen dat de warmte goed wordt verdeeld. De handvaten van deze stoompan zijn net als de gehele pan gemaakt van RVS. Ook heeft deze pan een aspergemand die uitneembaar is.  De inhoud van deze pan is maar liefst 4,2 liter, is 21 cm hoog en heeft een doorsnede van 16 cm. Op deze luxe pan zit een speciale glazen deksel dat gemaakt is van gehard glas waardoor deze kras en stootvast is. Het deksel bevat tevens een ontluchtingsgat om condens tegen te gaan. Onze aspergepan is geschikt voor alle warmtebronnen.
  Kitchen&More     13-10-2013 21:03     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© 2020 Kitchen&More - All Rights Reserved