checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Recepten

Recepten

Sperziebonen maaltijdsalade

‘Je eigen boontjes doppen?’
Geen culinair hoogstandje of pittige uitdaging, maar een makkelijk recept voor een maaltijdsalade met sperziebonen als basis.
Het heerlijke en praktische van een maaltijdsalade vind ik dat je het heel makkelijk aan je eigen smaak en stijl kunt aanpassen en aan je eventuele gasten. Enerzijds makkelijk om restjes op te maken, anderzijds om het heel bewust aan te pakken.. Hoe ‘rijker’ gevuld, hoe voedzamer en completer je maaltijd. De ingrediënten pas je makkelijk aan de keuken die je prefereert. Boontjes passen in combinatie met koude krieltjes of aardappeltjes in de schil, hardgekookt ei en witte of groene asperges heel goed in de Nederlandse keuken. Maar ook als je een Mexicaanse variant wil, met kapucijners, bruine bonen, paprika en mais, eet je je buik goed rond.
Helaas heb ik zelf geen moestuin meer, maar ben wel gezegend met lieve buren die mij af en toe groenten uit hun tuin toeschuiven! Verser kan je het niet hebben ?
Dus zo zat ik op een dag met een mooi maaltje verse sperziebonen, die zo heerlijk knappen als je ze handmatig breekt, mijn boontjes te doppen…het nieuwe onthaasten...
Blancheer ze van tevoren en dan kan je ‘los’ met je fantasie….Italiaanse stijl deze keer..

  • Verse sperziebonen, beetgaar, gehalveerd. Mogen lauwwarm zijn als je de salade serveert
  • Courgette in halve schijfjes of blokjes (rauw)
  • Cherry tomaatjes, gehalveerd en bestrooi ze eerst apart met peper en zout alvorens ze aan de salade toe te voegen. Hierdoor verkrijgen ze meer smaak. Iedere andere soort tomaat, tros, Roma, of vleestomaat is hiervoor te gebruiken
  • Zilveruitjes (en beetje ‘sap’/vocht uit potje gebruiken voor de zurige dressing). Geen zilveruitjes in huis? Snij een gewone of rode of witte ui en laat deze een half uurtje in azijn trekken, zodat de eerste scherpte er af is. Zo krijg je meer smaak en proef je de kruiden meer. En je hebt ook niet zo’n nasmaak en geur van ui na de maaltijd.
  • Gele paprika in blokjes of reepjes
  • (spirelli) pasta
  • Mozarella
  • Zwarte peper uit de molen
  • Oregano
  • Verse basilicum
  • Zout
Hou je meer van een romige variant? Meng een deel mayonaise, yoghurt, olijfolie door elkaar en schep het onder de salade zodat het goed verdeeld is.
Pak je mooiste schaal en een lekkere wijn of fris biertje en Buon appetito!
Werk met verse producten, dan is deze salade makkelijk twee dagen te bewaren in de koelkast. Als er tenminste nog wat over is ?
 

  Bernice Dings         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 2725 beoordelingen

© 2018 Kitchen&More - All Rights Reserved