checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Recepten

Recepten

Teffpannenkoekjes met appeltaartijs

Teffpannenkoekjes met appeltaartijs
 
Pannenkoeken met ijs en zelfgemaakte jam, wie houd daar nou niet van? Om een lactose-, suiker-, gluten- en e-nummer vrije pannenkoek te maken heb ik voor teffmeel gekozen.Teff is een heel oud graan dat zijn origine vind in Ethiopie en heeft graankorrels die ongeveer even groot zijn als een suikerkorrel, hierdoor is teff altijd volkoren en behoud het alle goede voedingsstoffen.


Zelf vind ik pannenkoeken lekker als ontbijt, of als dessert, een hele avondmaaltijd kan ik er niet uit halen dan gaat het me vervelen en mis ik mijn groente. Dit recept is gebaseerd op twee porties van 5 kleine pannenkoekjes, prima als ontbijt of ruim dessert voor twee personen. Wil je er een avondmaaltijd van maken kun je gewoon gaan verdubbelen.

Voor het appeltaartijs:

2 bananen
2 EL appeldiksap
2 TL kaneelpoeder
1 TL gemalen kardemom
Pannenkoekenpan

Ijs maken ging nog nooit zo gemakkelijk, je moet alleen slim plannen. Snijd de twee bananen in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik en verspreid ze op een snijplank. Deze gaan de vriezer in. Omdat de banaan echt helemaal bevroren moet zijn kun je dit het beste een dag van te voren doen. Als je een slowjuicer hebt – mits het zeefstuk te vervangen is voor een dicht opzetstuk – kun je hier de banaan hierin tot 'ijs' malen. Anders werkt een keukenmachine net zo goed, en zelfs blenders (de wat luxere varianten) kunnen deze klus klaren. Zodra je alle banaan tot ijs hebt gedraaid meng je de overige ingrediënten erdoor, even goed roeren en je hebt heerlijk appeltaartijs! Mocht je niet zo van kardemom houden kun je dit er vanzelfsprekend uit laten. Ik bedenk me nu net dat het ook heel lekker zou zijn – als dessert dan – om er in rum gewelde rozijnen doorheen te mengen. 
Wat ik zelf handig vind, is om van het ijs quenelles (een soort ovalen bolletje) te maken met twee lepels en deze op een plaat in te vriezen. Zodra het weer helemaal bevroren is kun je ze gemakkelijk in een bakje bewaren en heb je altijd een mooi bolletje ijs op voorraad!
 
Voor de jam:

2 kopjes bevroren frambozen
2 EL chiazaad

Laat de frambozen ontdooien en pureer (voor een gladde jam, eventueel nog zeven om de pitjes eruit te krijgen) of prak (voor een meer compote achtige jam) deze fijn. Hierna voeg je het chiazaad toe en laat je dit minimaal een halve dag wellen. Chiazaad heeft de eigenschap dat zodra je het nat wordt, dat er een soort gelei om het zaadje ontstaat. Dit zorgt ervoor dat je dus zonder gelatine jam kunt maken! Roer het vervolgens nog eens goed door en je hebt een heerlijke pure jam! Dit kun je uiteraard met elke fruitsoort naar keuze doen!
 
Nu we de versiering voor de pannenkoekjes klaar hebben, is het tijd om aan het bakken te gaan!
 
Voor de pannenkoekjes:

2 cup teffmeel
2 ei
11/2 a 2 cup amandelmelk
1tl kaneel
mespunt bakingsoda

Meng het teffmeel, kaneel, bakingsoda, eieren en de amandelmelk tot een glad beslag. Verwarm de oven voor op 50 a 60 graden. Bak kleine pannenkoekjes in een hete pan die is ingevet met wat kokosolie en bewaar ze in een oven die op 50 graden staat om ze warm te houden. Want we eten niet alleen pannenkoeken, we maken er lekker ijs bij. Dat is wel zo lekker op een nog warme pannenkoek!

Eetsmakelijk!
 

          Reacties (5)

Reacties (5)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 2725 beoordelingen

© 2018 Kitchen&More - All Rights Reserved