checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Varkensrollade met portsaus

Varkensrollade met portsaus

Varkensrollade met portsaus Varkensrollade met portsaus
Voor wie van ‘slow cooking’ houdt en weer eens de ouderwetse braadpan wil gebruiken, een recept met langzame garing! Zelf hou ik van sterke smaken, dus ik heb bij deze bereiding flink uitgepakt met kruiden… in de beschrijving geef ik wel aan waar het wat minder kan, om bepaalde ingrediënten niet te laten overheersen in je gerecht.
Nodig voor 4 personen:
  • Rollade voor 4 personen (+/ 800 gr.)
  • Diverse kruiden (zout, tijm, peper, gember, bruine suiker, knoflook)
  • Aardappelen
  • Broccoli (of iedere andere groente waar je op dat moment zin in hebt. Worteltjes combineert ook lekker met varkensrollade)
  • Rode port
  • peperkorrels
  • 2 afgestreken eetlepels bloem
  • 1 dl bouillon

Voorbereiding… het liefst een dag ervoor beginnen
Maak een ‘rub’ van diverse grove kruiden en wrijf daarmee de rollade goed in. De knoflooktenen, een stuk of 4, stop je ìn het vlees. Een nacht laten intrekken is een mogelijkheid, maar kan ook net voor het aanbraden.
Doe ruim boter in de braadpan en bak de rollade rondom goed bruin. Laat een tijdje goed braden op een lager vuurtje. Voeg peperkorrels, paar laurierblaadjes en een 150 ml port toe en laat ruim een uur pruttelen. Wil je de peperige smaak niet bij je saus, dan laat je de peperkorrels weg.

Afwerking portsaus
Haal het vlees uit het nat en leg apart in aluminiumfolie of in de oven. Haal de saus even door een zeef, zodat de peperkorrels en de laurier er uit zijn en doe het vocht weer terug in de braadpan. Voeg weer een scheut rode port toe en breng zachtjes aan de kook. Liever niet meer port? Verhoog dan de hoeveelheid bouillon.
Voeg de bloem toe en blijf goed roeren met de garde dat het niet klontert. Giet rustig en al roerend de bouillon er bij, zodat het een glad geheel wordt. Proef even of nog extra zout nodig is. Hou er rekening mee dat de bouillon ook al zout bevat!
Serveer de saus apart in een kommetje, of snij de rollade alvast in plakken en leg ze nog even in de saus. Ik prefereer de eerste optie, zodat je gasten zelf kunnen kiezen hoeveel ze willen.
Omdat het varkensvlees en de saus al sterk van smaak zijn, adviseer ik om de aardappelen en groenten zo basic mogelijk te houden… Niet nog een sausje over je broccoli, bloemkool of worteltjes, of gegratineerde aardappelen, maar gewoon gekookt, of eventueel aardappelpuree. Gebakken champignons is ook wel heel erg lekker….hmmm.. meerdere  schaaltjes met groenten serveren is natuurlijk ook een idee! Leef je uit ?
 
  Bernice Dings     02-04-2018 20:55     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved