checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Merken / Arcos
Toon Filters

Arcos

Arcos

Arcos Hermanos s.a. wordt beschouwd als één van de fabrikanten met het meeste faam op wereldvlak inzake keuken- en tafelbestek voor professioneel en particulier gebruik. De fabrikant is al bijna 300 jaar steeds op zoek naar exclusieve bestekken in exclusieve materialen die het leven van huishoudens en professionals verbeteren. Dankzij al die jaren ervaring heeft Arcos een hoge positie op de markt en door het vertrouwen van de gebruikers wordt de erkenning zelfs nog groter. 

Een voorbeeld van zo’n exclusief materiaal is Nitrum staal met extralange levensduur. Het is roestvrij staal met meer hardheid en optimale snijeigenschappen. Arcos past ook dubbele injectie toe. Het is een speciaal proces om het heft te vormen, waarbij ze een machine met twee spillen gebruiken die de vorm maakt. Door het dubbele injectiesysteem is het mogelijk twee verschillende kunststofmaterialen voor het handvat te gebruiken. Een eerste is polypropyleen, een hard materiaal dat een sterkere verbinding tussen het lemmet en het heft alsook veiliger gebruik garandeert. Het tweede is rubber, een materiaal dat zacht en niet-absorberend is. 

De fabrikant maakt ook gebruik van spitstechnologie voor bacteriostatische bescherming van de messen: Bactiproof Silver®. Het betreft het gebruik van een innovatieve geavanceerde zilvertechnologie (Ag+) in de handvaten van de messen om de verspreiding van bacteriën te voorkomen en extra hygiëne alsook veiligheid te bieden. Het systeem werkt als een krachtige bacterieremmer met 99,99% doeltreffendheid. Speciale behandeling of onderhoud door de gebruiker is niet vereist. De antimicrobiële werking blijft constant gedurende de gehele gebruiksduur van het mes. 

Arcos gebruikt ook roestvrijstalen klinknagels in plaats van aluminium klinknagels. Zie bijvoorbeeld dit mes. De rvs klinknagels zijn steviger en meer corrosiebestendig, waardoor de lemmeten niet van de heften loskomen. Een mes moet een verlengstuk van de arm zijn en het handvat moet optimale grip mogelijk maken, om te vermijden dat de hand spanningspijn heeft tijdens het gebruik. Om de beste resultaten te bekomen, polijst Arcos de handvaten tot een perfect zacht oppervlak. 

Ben je een hobbykok die met professionele messen wil snijden of met professioneel bestek dineren? Maak dan je keuze uit het Arcos aanbod! Van uitbeenmessen tot koksmessen. De tafel- en keukenbestekken garanderen maximaal gebruikscomfort in huishoudens en in een professioneel kader. 

 Arcos

Ā© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved