checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Merken / Luigi Bormioli
Toon Filters

Luigi Bormioli

Luigi Bormioli glaswerk

Het Italiaanse glasmerk Luigi Bormioli werd opgericht in 1946 Parma, Italië. Het glaswerk van Luigi Bormioli wordt met veel aandacht ontworpen en heeft een uitzonderlijke hoge kwaliteit. Luigi Bormioli ontwikkelt zelf een aantal innovatieve materialen. Son.Hyx en het Sparkxglas zijn daarin de bekendste en de meeste voorkomende glassoorten. Daarnaast onderscheidt Luigi Bormioli zich op het gebied van vernieuwing. Voor zowel professioneel als thuisgebruik zijn de artikelen van Luigi dé perfecte items.

Het bedrijf werd opgericht door meneer Luigi Bormioli, die het tot internationale prominentie leidde. De familie Luigi Bormioli zet zijn missie voort: een verbintenis tot groot design, traditioneel Italiaans vakmanschap en hightech glasmaking technologie om mooi glaswerk van de hoogste kwaliteit te creëren. Luigi Bormioli heeft de allure van kristalglas in uiterlijk en elegantie, maar bevat geen lood en is daarnaast betaalbaar.

Als het om Italiaanse glasfabrikanten gaat, is Luigi Bormioli relatief jong (opgericht in 1946), maar de toewijding aan het ontwerp, het vakmanschap en de ambacht is terug te lijden naar de Middeleeuwen op het Venetiaanse eiland Murano. Terwijl Venetië symbool staat voor kristallen glaswerk, werd door de glasmakers op Murano een helder, briljant ontworpen, genaamd “Cristallo”.

In Italië ontstonden grote glasfabrieken in Altare en in Parma, de thuisbasis van Luigi Bormioli. Luigi is toegewijd en combineert moderne technologie met de oude kunst om het product van kracht, kristalhelderheid en betaalbaarheid te voorzien.

De glazen

Luigi Bormioli staat bekend om haar innovatieve glasmaterialen. Zo kennen we het Son.hyx High-Tech crystal glass en Sparkx glas Ultra Clear and durable glass. De uitzonderlijke ontwerpen van Luigi Bormioli komen tot stand door gebruik van;
•    De meeste ruwe materialen
•    Geavanceerde en milieuvriendelijke smeltprocessen
•    Hoogwaardige innovatieve productieprocessen, die het mogelijk maken het glas de een extreme helderheid mee te geven, ultra sterk te maken en bestand tegen chippen en breken.

Son.hyx glaswerk

De mechanische weerstand wordt sterk verbeterd dankzij de juiste productieprocessen. Het glaswerk, gemaakt van Son.hyx kristalglas is bestand tegen deze mechanische schokken. Luigi Bormioli gebruikt voor deze testen laboratoria, waarin zij allerlei testen doen op de sterkte van de kelk, de steel en de voet. Door deze verbeterde processen heeft het oppervlak van het glas geen zwakke punten, waardoor de glasbreekbaarheid wordt verminderd en de mechanische weerstand wordt verbeterd.

Voordelen Son.hyx glaswerk

•    Bestand tegen mechanische schokken en een chippende mondrand
•    Geen verandering in transparantie en glans na 4000 industriële wasbeurten
•    Geluidversterker (bij proosten geeft dit glaswerk dé perfecte “kling”)
•    Loodvrij
•    Hoge residentie tegen breken
•    Met titanium versterkte steel van wijnglazen
•    Geproduceerd volgens een milieuvriendelijk proces

Sparkx glaswerk

Dit nieuwe materiaal heeft een extreem lage ijzerwaarde, waardoor het de transparantie en de kleur metrische zuiverheid van glas niet wordt verstoort. Bovendien is Sparkx lood- en andere zware metalen vrij. Sparkx is geclassificeerd als Ultra Clear glaswerk volgens ISO / PAS IWA 8: 2009.


Voordelen Sparkx glaswerk

•    Extreme helderheid
•    Puur en transparantLuigi Bormioli

Ā© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved