checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / BBQ & Outdoor / Rook benodigdheden
Toon Filters

Rook benodigdheden

Rook Benodigdheden


Wil je wel eens iets anders dan barbecueën? Roken is weer helemaal hip! Nee, geen ongezonde sigaretten, maar voedsel bereiden op een hele pure en traditionele manier: door middel van rook! Bij ons vind je de mooiste rookkasten van de beste kwaliteit. Om goed te kunnen roken heb je vervolgens ook goeie kwaliteit rookchips of houtmot nodig voor die authentieke rooksmaak.

Verschil Rookhout, Rookmot en Rookchips

In ons assortiment zul je zien dat we drie verschillende producten hebben die je kunt gebruiken om te roken: rookhout, rookmot en rookchips. Maar wat is het verschil en hoe kies je dus de juiste soort?

Rookmot is een fijn zaagsel dat gebruikt wordt in combinatie met een koude rookgenerator. Het wordt dus gebruikt om koud te roken (en is dus niet geschikt om warm te roken) waarbij de temperatuur in de oven niet hoger dan 25º wordt. Wij hebben rookmot Els en Beuk in het assortiment. Els heeft een heel zacht aroma en geeft een vleugje zoetigheid. Erg lekker bij bijvoorbeeld zeevruchten, varkensvlees of gevogelte. Ook bij zalm past dit heel goed. Beuk is neutraler en dus geschikt voor elk type voedsel.

Rookchips zijn houtsnippers die gebruikt kunnen worden om warm te roken. Je weekt ze van te voren en gooit ze daarna rechtstreeks op het houtskool. We hebben diverse houtsoorten op de website waaronder eik, olijf en citroen. Elk van deze houtsoorten geeft een eigen aroma en dus een net iets andere smaakbeleving van het gerookte voedsel. Erg geschikt voor onze rookkast.

Als laatste hebben we ook nog rookhout. Dit zijn echte blokjes hout die je gebruikt om warm te roken. Deze zijn uitermate geschikt in combinatie met een rookoven of je houtskoolbarbecue. Je gooit het vooraf geweekte hout rechtstreeks op het houtskool. Kies voor de milde smaak van beuk of ga voor iets aparts en bestel de rode wijn rookhout.

Rook Benodigdheden kopen


Kijk gerust even rond op deze pagina, want we hebben echt nog heel veel meer hele leuke dingen om je rook-ervaring compleet en helemaal af te maken. Wij hebben zelf veel plezier van het roken van voedsel en dus weten we precies wat je nodig hebt en wat de moeite waard is. Vraag dan ook gerust als je iets wil weten. We staan je graag te woord via telefoon, ons contactformulier of de live-chat.


 


Ā© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved