checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / BBQ & Outdoor / Plancha
Toon Filters

Plancha

Plancha kopen?

Een plancha is een (elektrische) grillplaat die je zowel los kan gebruiken als op een barbecue kunt plaatsen. Zo’n grillplaat kan niet ontbreken in een gevarieerde keuken of op je barbecue. Een plancha grill is een vlakke plaat van ijzer die wordt verwarmd en wordt gebruikt voor het bereiden van eten. Hierbij gaat het voornamelijk om vlees en vis en groenten die je normaliter ook zou grillen.

Plancha Oorsprong


De plancha grill bestaat al heel lang, maar heeft aan bekendheid gewonnen door de Spaanse keuken waar het al eeuwen wordt gebruikt als één van de meest essentiële elementen bij het koken. Het woord plancha betekent letterlijk plaat of ijzeren plaat in het Spaans. We kunnen in de Spaanse keuken veel gerechten tegenkomen onder de naam ‘a la plancha' wat dus staat voor ‘gebakken op de plaat’.

Plancha grills zijn ideaal om te koken voor een menigte omdat ze een zeer groot oppervlak hebben. De platen zijn zeer stevig en hebben vaak een stabiel oppervlakte met weinig speling. Hierdoor is het een stuk gemakkelijker om het voedsel om te draaien.
Het oppervlak houdt geen vocht vast, dit is wat de smaak en het resultaat van het voedsel zo aangenaam en knapperig maakt.

Plancha Grillplaat


Bij Kitchen&More vind je plancha grills die geschikt zijn om los te gebruiken zoals deze elektrische bakplaat Finesta Plancha. Dit is een geëmailleerde gietijzeren bakplaat met een vermogen van 2500 Watt. Deze bakplaat is groot genoeg voor 6 personen en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Of bekijk deze gasgestookte plancha bakplaat eens ook van het merk Cook’in Garden. Dit is een verrijdbare bijzettafel met een vermogen van 7 kW en is groot genoeg voor 10 personen. Tip: combineer met een passende hoes om de kar beter te beschermen!  

Al met al vind je dus de beste kwaliteit plancha’s bij Kitchen&More. Daarbij streven wij er naar om de beste service te verlenen zodat je altijd tevreden zult zijn met je aankoop. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of de live-chat. We staan je graag te woord!


 


Ā© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved