checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Glazen & Drinken / Cocktails en Bar / Cocktailbenodigdheden
Toon Filters

Cocktailbenodigdheden

Cocktail benodigdheden kopen

Bij het creëren van de perfecte cocktail komt meer kijken dan alleen het mengen van ingrediënten. Het begint bij de aanschaf van de juiste cocktail benodigdheden. Een goed uitgeruste bar is de basis voor het maken van zowel klassieke als moderne cocktails. Essentiële benodigdheden zoals een shaker, barlepel, kurkentrekker, en ijsklontvorm zijn onmisbaar. Bij het kiezen van deze tools is het belangrijk om te letten op kwaliteit en duurzaamheid. Een roestvrijstalen shaker is bijvoorbeeld een populaire keuze vanwege zijn stevigheid en het gemak waarmee deze gereinigd kan worden. Een lange, slanke barlepel is essentieel voor het roeren van cocktails en het bereiken van de bodem van hoge glazen. Een betrouwbare kurkentrekker mag niet ontbreken voor het openen van wijnflessen en een duurzame ijsklontvorm zorgt voor perfect gevormde ijsklontjes die langzaam smelten, waardoor je drankje langer gekoeld blijft zonder al te snel te verdunnen.

Cocktailmaatje

Een cocktailmaatje, ook wel bekend als jigger, is een cruciaal instrument voor elke cocktailbereider. Het zorgt voor precisie en consistentie door exacte hoeveelheden vloeistof af te meten, wat essentieel is voor het perfecte evenwicht in elke cocktail. Cocktailmaatjes komen vaak in een dubbelzijdige uitvoering, met een kleinere en een grotere maat aan elk uiteinde, variërend van 15 ml tot 60 ml. Het gebruik van een maatje helpt bij het nauwkeurig volgen van recepten en zorgt ervoor dat elke cocktail consistent van smaak is, ongeacht wie hem maakt. Naast functionaliteit kan een cocktailmaatje ook een esthetische toevoeging zijn aan je baruitrusting, beschikbaar in diverse designs en materialen, van roestvrij staal tot koper, passend bij elke barstijl.

Cocktailstamper

Een cocktailstamper, of muddler, is een onmisbaar gereedschap voor het fijnstampen of 'muddlen' van ingrediënten zoals fruit, kruiden en suiker in de bodem van het glas of shaker. Dit proces helpt om de volle smaken en aroma's vrij te maken, wat een diepere smaaklaag aan de cocktail toevoegt. Cocktailstampers zijn er in verschillende lengtes en materialen, zoals hout, roestvrij staal of plastic. Een houten stamper is ideaal voor het muddlen van munt voor een Mojito, terwijl een roestvrijstalen stamper met een platte kop perfect is voor het fijnstampen van limoenen in een Caipirinha. Bij het kiezen van een stamper is het belangrijk om een model te vinden dat comfortabel in de hand ligt en voldoende lengte heeft om in verschillende glazen en shakers te passen.

Cocktailzeef

Na het mixen en schudden van je cocktail is een cocktailzeef, of strainer, essentieel om de drank te filteren terwijl deze in het glas wordt gegoten. Een cocktailzeef houdt ijs, fruitpulp, kruiden en andere vaste stoffen tegen, waardoor alleen de vloeibare cocktail in het glas terechtkomt. Er zijn verschillende soorten cocktailzeven, zoals de Hawthorne zeef, die kenmerkend is voor zijn spiraalvormig ontwerp dat zich aanpast aan de grootte van de shaker of het mixglas, en de fijnmazige zeef voor een nog fijnere filtering. Het kiezen van de juiste zeef is afhankelijk van het type cocktails dat je wilt maken. Het gebruik van een zeef zorgt voor een soepele, heldere drank, vrij van ongewenste stukjes, wat bijdraagt aan de esthetiek en het genot van de cocktailervaring. Om het helemaal af te maken is er natuurlijk nog een mooi cocktailglas nodig om het in te serveren, ook hierin is er heel veel keus. Voor elke cocktial een bijpassend glas.


┬ę 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved