checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Glazen & Drinken / Karaffen en flessen
Toon Filters

Karaffen en flessen

Decanteer karaf

Water en wijn kun je respectievelijk direct uit de kraan of uit de fles serveren. Maar het is praktischer en aantrekkelijker om bijvoorbeeld water uit een mooi vormgegeven fles te serveren. En wijn komt meer tot zijn recht in een decanteerkaraf. Dit geeft de wijn de tijd om op temperatuur te komen zodat smaak en geur nog beter waarneembaar zijn. Wijn decanteren is ook verstandig wanneer je oude wijn hebt. Dit voorkomt dat de droesem in het glas terechtkomt. Droesem is niet iets verkeerds of een fout van de wijnmaker, maar iets dat van nature gebeurd wanneer wijn op leeftijd is.

Glazen karaf

Karaffen doe je met jonge wijn zodat er meer zuurstof bij de wijn kan komen en alle geuren en aroma’s van de wijn volledig tot hun recht komen. Een decanteerfles is meestal smal in tegenstelling tot een wijnkaraf die wijd is om zoveel mogelijk zuurstof op te vangen.

Een goed voorbeeld van een wijnkaraf is de Rona Mendoza karaf. Rona produceert al meer dan 120 jaar origineel en sterk glas. Deze karaf is gemaakt van extra sterk glas en daarmee ook geschikt voor horeca gebruik. Maar ook voor gebruik in huis is deze karaf perfect. De inhoud van 1,5 liter is precies goed voor één fles wijn.

Karaf kopen

Om water te serveren is het handig een mooie fles in huis te hebben. Bijvoorbeeld de fles met kurk van het merk Luminarc. Dit is een stevige fles die goed af te sluiten is. Handig om zelfgemaakte sapjes in te bewaren of om water of limonade uit te schenken. De fles staat ontzettend leuk op de tafel! Mocht je dus een karaf kopen, let dan op de bovenstaande punten!

Wat is een karaf?

Een karaf wordt voornamelijk gebruikt in restaurants of tijdens een luxe diner. Je kunt er wijn uitschenken, dit is het meest voorkomend. Of water. Ze hebben vaak een sierlijke vorm.

Welke karaf voor welke drank?

Karaffen die bol zijn aan de onderkant zijn geschikt voor het decanteren van Wijn. Karafen met een lange hals worden voor water gebruikt.

Hoe wordt een karaf gemaakt?

Een karaf wordt meestal met de hand gemaakt door middel van het blazen van glas. Glas wordt gemaakt van zand.

Van welk materiaal is een karaf?

Voornamelijk van glas maar je ziet ze ook wel eens van aardewerk.


Ā© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved