Winkel je bij kitchenandmore.nl, dan moet je weten dat wij cookies en vergelijkbare technieken gebruiken om jouw internetgedrag te volgen en onze website(s) te laten functioneren. Waarom? Zodat jij optimaal gebruik kan maken van onze website(s) en we het winkelen bij ons nog persoonlijker kunnen maken. We gaan er vanuit dat je daar akkoord mee gaat als je verder gebruik maakt van onze website. Lees meer
Sluiten
Een braadslee of braadslede lijkt een heel seizoensgebonden product en wordt ook inderdaad veel gebruikt in de herfst en winter voor heerlijke braadstukken en stoofgerechten. Een braadslede is een vaak rechthoekige of ovale schaal, met of zonder deksel, waarmee je stukken vlees, gevogelte, wild of een heerlijke groente mix kunt slow cooken(bijvoorbeeld in de oven). Vaak wordt de braadslede eerst gevuld met vocht zoals een kruidenbouillon of wijn. Hierdoor krijgt het vlees/product extra smaak.
Een braadslee voor inductie is een essentieel keukengerei voor moderne koks. Speciaal ontworpen om te werken met inductiekookplaten, biedt deze slee gelijkmatige warmteverdeling, wat resulteert in perfect gebakken vlees, groenten en andere gerechten. Met zijn duurzame materialen en vaatwasserbestendigheid is het zowel praktisch als gebruiksvriendelijk. Of je nu een heerlijke zondagse braadstuk bereidt of een doordeweekse maaltijd klaarmaakt, een braadslee voor inductie staat garant voor smakelijke resultaten en een moeiteloze kookervaring.
Kitchen&More heeft enkele bijzondere braadsledes met een aroma knop in de deksel. In deze knop giet je bijvoorbeeld een beetje olie met kruiden naar wens (denk aan rozemarijn, tijm of oregano bijvoorbeeld), tijdens het braden komen die geuren en smaken terecht in de braadslede dus ook in het product wat in de braadslede ligt. Zo krijgt het vlees of de groente een heerlijke gekruide smaak, nog wat extra dan als je alleen bouillon toevoegt.
Een braadslee wordt vaak gemaakt van metaal (aluminium, RVS of gietijzer), en de aluminium varianten hebben vaak tevens een anti-aanbak coating zoals een keramische of marmeren laag. Uiteraard zonder de giftige stof PFOA. Deze coating is glad en zorgt ervoor dat het eten niet aanbrand. De meeste braadsledes hebben een deksel, maar sommige kun je ook los verkrijgen.
Nu zul je denken: maar dit kan toch ook in een ovenschaal? Het verschil met een ovenschaal is dat braadsledes vaak groter zijn en dat ze behalve in de oven ook op andere warmtebronnen kunnen worden gebruikt, zoals gas of inductie (directe verhitting). Je kunt met de braadslede dus ook gewoon op het vuur van je kookplaat koken, alsof het een braadpan is, maar dan een ander (vaak groter) model. Multi – inzetbaar dus!
© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved