checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Servies & Tafelen / Amuse & Tapas
Toon Filters

Amuse & TapasBezig met laden...

Amuse & Tapas

Amuse en Tapas staat voor klein maar lekker, genieten, feestelijk en bijzonder. In een enkele hap kun je ontzettend veel smaak en creativiteit stoppen. Je eigen fantasie is je limiet. Tapas (enkelvoud tapa) is de Spaanse benaming voor kleine, eetlustopwekkende hapjes. Tapas zijn erg populair op dit moment omdat je met een klein gerechtje een absoluut gastronomisch hoogstandje kunt leveren. Verse ingrediënten en bijzondere combinaties van smaken en texturen zijn kenmerken van tapas.
 
Tapas hoeven niet per sé hartig te zijn. Ook dessert-achtige hapjes komen voor. Dit kan heel eenvoudig door een exquise selectie chocolaatjes te serveren of door een verrukkelijk dessert in miniatuur te maken. Crème Brulee is daar een voorbeeld van. Geserveerd in individuele creme brulee schaaltjes voor een prachtig visueel resultaat.
 
Amuse of ‘amuse bouche’ is de Franse variant. Amuse bouche betekent letterlijk ‘vermaak de mond’. Het gaat om kleine hapjes die de mond als het ware voorbereiden op het volgende gerecht. Frisse smaken of aparte combinaties die verrassen, het maakt niet uit. Het moet een feestje op een lepel zijn.
 
Presentatie is ook essentieel. Eten doe je tenslotte ook voor een groot deel met je ogen. Een mooi presentatieservies voor je tapas maakt het geheel af. De manier waarop je het presenteert maakt de gerechtjes aantrekkelijker om te eten, nodigt uit om te delen en te proeven. Samen gezellig tapas eten is met name een sociaal gebeuren zonder ingewikkelde etiquette of voorschriften. Ongedwongen genieten. Kies daarom voor een presentatieservies dat die sfeer onderschrijft. Ongedwongen, relaxed en gezellig.
 
Dus de volgende keer dat je iets te vieren hebt, overweeg dan eens om tapas te maken. Of vraag je vrienden om allemaal een paar tapas mee te nemen om zo een bonte collectie gerechtjes te hebben. Jij levert de basis door mooie schaaltjes, lepels, glaasjes en een servies klaar te hebben staan om het geheel op die manier mooi bijeen te brengen. Wedden dat het een succes wordt?

Amuse en tapas servies

Amuse en tapas servies zoals complete tapas sets, amuse glaasjes, amuse bakjes en aperoschaaltjes. 

Amuse of tapas servies kan zowel uit porselein, aardewerk als glaswerk bestaan. Amuse hapjes en tapas zijn kleine hapjes die bijvoorbeeld als voorgerecht kunnen worden geserveerd of meerdere tegelijk als hoofdgerecht. Erg leuk om te serveren in kleine glaasjes of bakjes. Erg origineel zijn de amuselepels, hier op kan een klein hapje worden geserveerd, bijvoorbeeld als voorgerecht. Ook de Vertigo en Bamboo amuse glazen zijn erg origineel, tevens leuk om cadeau te doen! Dit geldt natuurlijk ook voor de tapas sets, meerdere soorten verkrijgbaar. Onder andere porselein, of aardewerk bakjes en glaasjes op leisteen. Voorgerecht schalen zijn ook geschikt om kleine apero hapjes op te serveren, neem bijvoorbeeld de voorgerecht schaal model golf. Natuurlijk zijn ook de losse leisteen bordjes zeer geschikt om kaasplankjes, vleesplankjes of tapas op te serveren. Deze leisteen bordjes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het meest bekende tapas servies zijn de "creme brulee" schaaltjes. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. 
Naast het "gewone" tapas servies zijn er nu ook tapasfondues verkrijgbaar, kleine fondue setjes voor 2 personen. Onder andere van het bekende merk Boska.
Ook zijn er meerdere soorten serveerplanken te verkrijgen, geschikt om kaasplankjes, vleesplankjes of andere hapjes op te serveren. Zie onder andere de Boomschors kaasplank, de marmer houten presentatieplank of de serveerschaal van gietijzer op hout. Een zeer originele manier van presenteren!

Dit tapas servies en amuse glaswerk is zowel geschikt voor horeca gebruik als voor particulier gebruik.
 


┬ę 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved