checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Toon Filters

Tapas sets

Tapassets

Klein behuisd of een krappe keuken en toch een mooie tapas set neer willen zetten voor je gasten? Kies dan één van onze originele tapas sets. Elk met een eigen uitstraling. Het voordeel van een tapas set is dat je in één keer veel verschillende hapjes kunt serveren, direct op een mooie serveerschaal. Op die manier heb je alles direct bij de hand en hoef je niet stapels met schaaltjes en bordjes in huis te hebben. Een tapas set heeft ook als voordeel dat de uitstraling mooi hetzelfde is. Een mengelmoesje aan kleuren en stijlen kan werken, maar vergt enige creativiteit en nadenkwerk. Met een tapas set is dit werk al voor je gedaan.

Meer dan alleen tapas schaaltjes

Zit je met z’n allen rond de tafel en wil je wat lekkers serveren? De Apero bamboe draaischotel bestaat uit 14 onderdelen en kan, zoals de naam al doet vermoeden, draaien. Zo kunnen je gasten en jijzelf steeds iets anders proeven zonder dat de schaal rond gedeeld hoeft te worden. De set bestaat uit zes mini bekers, zes kleine schaaltjes, één groter schaaltje en een Apero draaibord. Het design is fris en trendy en al het aardewerk kan gewoon in de vaatwasser. Het draaibord zelf was je heel gemakkelijk op de hand af. En beperk je niet tot tapas. Dit draaibord is ook erg handig tijdens het gourmetten of bij de fondue.

Een andere, prachtige set is de 9-delige Fingerfood Streetfood set. Deze set bestaat uit drie ronde borden, drie rechthoekige borden en drie ovalen borden. Het ontwerp is organisch en heeft een mengeling van speciale kleuren. Leuk om tapas met dipsauzen in te serveren, maar ook erg leuk om een soort van dessert buffet mee te maken. Tip: Schaf er een mooi houten serveerplank bij om de set helemaal af te maken!
 

Tapas Servies

Tapas servies speelt een cruciale rol in de presentatie en ervaring van het eten van tapas, de beroemde Spaanse kleine gerechtjes die bedoeld zijn om te delen. Een goed tapas servies omvat een verscheidenheid aan schalen, bordjes en soms speciale glazen, die allemaal bijdragen aan het sociale en interactieve aspect van tapas eten. Dit servies is meestal kleurrijk en levendig, wat past bij de levendige sfeer van tapasbars en -restaurants. Materialen variëren van traditioneel keramiek en aardewerk tot moderner glas en metaal, afhankelijk van de stijl van de eetgelegenheid of het huishouden.

Tapas servies moet niet alleen mooi, maar ook functioneel zijn. Het is ontworpen om een verscheidenheid aan gerechten te accommoderen, van olijven en kaas tot complexere hapjes zoals gambas al ajillo (knoflookgarnalen) of patatas bravas (pikante aardappelen). Vaak omvat een tapas servies set verschillende maten en vormen van bordjes en schalen, om de diverse tapas gerechten adequaat te kunnen serveren. Dit kan kleine ronde bordjes voor individuele hapjes zijn, langwerpige schalen voor broodjes, of diepere schaaltjes voor sauzen en dips.

Tapas Bordjes

Tapas bordjes zijn essentieel voor het serveren van de variëteit aan kleine gerechten die samen een tapas maaltijd vormen. Deze bordjes zijn typisch klein en worden gebruikt om individuele of gedeelde porties te presenteren, wat gasten aanmoedigt om verschillende smaken te proeven en te delen. De kunst van het serveren van tapas ligt in de presentatie, en het gebruik van verschillende vormen en kleuren van bordjes kan hier sterk aan bijdragen. Tapas bordjes zijn vaak levendig gedecoreerd met mediterrane motieven, wat de feestelijke en informele sfeer versterkt.

Naast esthetiek is de functionaliteit van tapas bordjes ook belangrijk. Ze moeten stevig genoeg zijn om het frequent doorgeven en hanteren te weerstaan, wat typisch is bij het delen van tapas. Veel tapas bordjes zijn gemaakt van keramiek of porselein, materialen die duurzaam zijn en gemakkelijk schoon te maken. Bovendien zijn ze vaak stapelbaar, wat handig is voor opslag en ruimtebesparing in de keuken. Voor een tapasavond kunnen deze bordjes ook worden aangevuld met bijpassende items, zoals kleine vorkjes en lepels, die het gemakkelijker maken om de gerechten te nuttigen. Door te investeren in kwalitatief hoogwaardige tapas bordjes, kan men de eetervaring verrijken en een stukje Spaanse cultuur naar elke tafel brengen.


┬ę 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved