checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Toon Filters

Espresso kopjes

Espresso kopjes


Bij espresso denkt men al snel aan Italië. Maar komt de espresso ook uit Italië? Als je het aan een Italiaan zou vragen, zou hij volmondig ‘ja’ zeggen. Maar als we naar de geschiedenis van de espresso gaan kijken, zien we dat dit ergens niet helemaal klopt. De eerste espressomachine werd namelijk gemaakt in Frankrijk, in 1822, door Louis Bernard Rabaut. Hij bedacht een methode om grote hoeveelheden koffie te maken door middel van stoom en druk.

Professor Illy (ja, van de Illy koffie) bedacht in 1938 dat de druk en de temperatuur van het water bepalend waren voor de verbrande smaak van espresso. Hij koppelde deze twee elementen los en bedacht een oplossing. De machine die hij maakte noemde hij later de Illetta. In 1938 maakte de Italiaan Achille Gaggia een espressomachine waarmee het water met een handbediening door de koffie heen werd geperst. Men moest de hendel naar beneden duwen, waardoor er onder hoge druk water door de koffie heen werd geperst. Het water was ongeveer 92 graden. Dit principe kennen wij deze dagen nog steeds alleen de hendel is vervangen door een elektrische pomp, welke in 1950 door Ernesto Valente werd uitgevonden. De espresso, zoals wij die nu kennen, komt dus uit Italië. Maar de basis van deze espresso werd in de 19e eeuw gelegd in Frankrijk, door Louis Bernard Rabaut.

Espresso is dus niet zomaar hele sterke koffie. Het is een ietwat ander proces van koffie maken dan de gewone filterkoffie. De kleine hoeveelheden espressokoffie die het produceert, vragen ook om kleine espressokopjes zodat aroma, temperatuur en smaak optimaal zijn wanneer jij de espresso drinkt. Espresso in een ruime koffiekop schenken zou ervoor zorgen dat de espresso te snel afkoelt en daardoor zijn smaak verliest. Dat wil je niet en dus kies je voor een mooi espressokopje.

Bij ons kun je dan kiezen uit heel veel verschillende soorten en materialen. Van glas tot porselein en alles wat daar tussen zit. Het glazen espressokopje oogt heel professioneel en door het ontwerp zal het overal bij passen. Maar misschien drink je liever uit een porseleinen kopje. Dan is de espresso kop en schotel van Yong misschien iets voor jou. De Squito lijn kenmerkt zich door strakke, minimalitsche lijnen en hoogwaardig porselein.

Of hou je liever van iets vrolijkers? We hebben ook bijzonder gedecoreerde espressokopjes van Josien Broeren in ons assortiment. Heldere kleuren en mooie quotes kenmert deze set van drie kopjes met schotels. Leuk voor jezelf, maar ook erg leuk om als cadeau te geven.

Je ziet het, bij ons kun je prima terecht voor de mooiste espressokopjes. Ben je op zoek naar iets specifieks? Laat het ons dan weten. Wie weet hebben we wel een leuke oplossing voor je!


© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved