checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Keukengerei & Bakken / Bakgerei / Pizza bakplaat
Toon Filters

Pizza bakplaat

Pizza bakplaat Kopen

Maak je graag pizza? Zelfgebakken pizza is ontzettend lekker en veel smakelijker dan diepvriespizza. Maar het is ook een stuk goedkoper dan pizza bij de afhaal Italiaan vandaan. Al met al genoeg reden om zelf pizza te maken. En om die pizza dan die authentieke knapperige bodem te geven, gebruik je een pizza bakplaat. 

Een pizza bakplaat is een specifieke bakplaat, rond en gemaakt van goed warmte geleidend materiaal als keramiek of siliconen of metaal. Dit zorgt er voor dat de warmte goed in de bodem van je pizza trekt zodat je hem snel en op hoge temperatuur kunt bakken. Een pizza bakplaat is meestal het standaard formaat van 32 cm, maar andere afmetingen zijn ook te krijgen. 

Pizza Bakplaat Oven

Een pizza bakplaat van steen plaats je eerst in de oven zodat hij goed op temperatuur kan komen. Vervolgens leg je de pizza hier op en schuif je hem weer in de oven. Dit is dus niet een klusje voor kinderen, omdat de steen heel erg heet wordt. Wel geeft deze bakplaat die typische knapperige bodem en bak je pizza snel af. Ideaal dus voor dunne pizza's. 

Wanneer je van dikkere pizza's houdt, kun je voor een siliconen of metalen pizza bakplaat kiezen. Hier leg je de pizza op voorhand in en zet je het tegelijkertijd in de oven. Geen voorverwarmen van de bakplaat nodig, dus. Vooral als je pizza langer moet bakken, is zo'n bakplaat ideaal. 

Pizza Bakplaat Vierkant

Een vierkante pizza bakplaat is perfect voor grote pizza's. Geen gedoe met ronde pizzabodems maken, maar gewoon het deeg in een rechthoek uitrollen, op de bakplaat leggen en bedekken met lekkere saus en andere toppings. Hup, de oven in en je hebt een geweldige, grote pizza. Perfect voor een gezin of wanneer je voor een groter gezelschap bakt. 

Pizza Bakplaat voor Barbecue

Een pizza bakplaat is niet alleen voor de oven. Je kunt je ook op de barbecue gebruiken! Zeker als je een barbecue met deksel hebt, staat niets je in de weg om pizza's te bakken op het open vuur. Dit geeft niet alleen een heerlijke, licht verbrande, knapperige korst, maar ook die lekkere aroma's die je alleen met een barbecue voor elkaar krijgt. Dus beperk je de volgende keer dat je wilt gaan grillen niet alleen tot vlees of vis, maar zorg ook dat je wat pizzabodems en toppings klaar hebt liggen zodat je met een pizza bakplaat, de lekkerste pizza's gewoon in de tuin of op balkon bakt! 

Pizza Bakplaat bij Kitchen&More

Pizza's bakken is een ontzettend leuke bezigheid en eentje waar het leuk voor in om de juiste keuken hulpmiddelen voor in huis te hebben. Bij Kitchen&More hebben we niet alleen pizza bakplaten maar ook handige pizzascheppen in het assortiment. En als je het vandaag besteld, heb je het binnen twee dagen al in huis! 


© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved