checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Keukengerei & Bakken / Bakgerei / Slagroomspuit
Toon Filters

Slagroomspuit

Slagroomspuit Kopen

Gebruik een slagroomspuit om zelf heerlijke, geklopte slagroom te maken die je vervolgens handig en zonder knoeien op de taart of je toetje kan spuiten. Een groot voordeel van een slagroomspuit is dat je helemaal zelf in de hand hebt hoe je de slagroom klaar maakt en je kunt hem hergebruiken zodat hij ook nog eens bijzonder duurzaam is. Een slagroomspuit wordt geleverd met drukpatronen die er voor zorgen dat de room opgeklopt uitgespoten wordt. Deze patronen kun je los nabestellen. 

Hoe werkt een Slagroomspuit?

Slagroomspuiten maken gebruik van kleine patronen gevuld met stikstofdioxide die lucht aanbrengen in vloeistoffen de vervolgens onder druk uitgespoten worden. De garneerspuit geeft vorm aan de room en voila, je hebt slagroom! Je bevestigt de patroon in de patroonhouder, vult de fles met room, draait hem dicht en de slagroomspuit is klaar voor gebruik. Schud de fles een aantal keer en houdt hem op de kop wanneer je spuit. Als je hem rechtop houdt, druk je het patroon leeg, maar komt er geen slagroom uit. Gebruik de slagroomspuit tot het patroon leeg is (slagroom blijft dan vloeibaar). Maak hem vervolgens goed schoon en hij is klaar voor nieuw gebruik. 

Voordelen van een Slagroomspuit

Je hebt geen extra toevoegingen nodig om heerlijke slagroom te maken zoals dat wel het geval is bij reguliere spuitroom uit de winkel. Doordat de slagroom in een gesloten systeem belucht wordt, heb je geen extra stabilisatoren nodig om mooi geslagen slagroom te krijgen. 

Je kunt de slagroom of saus langer bewaren in een slagroomspuit omdat de fles luchtdicht is. Bereide producten zoals saus op basis van room of ei kun je op deze manier tot wel een week goed houden in de koelkast. 

Geef meer volume en textuur aan sauzen en dressings. Beperk jezelf niet tot alleen maar slagroom. Sabayon, mayonaise dressings en zelfs yoghurt kun je mooi beluchten en opspuiten met een slagroomspuit. 

Slagroomspuit Reinigen

Van tijd tot tijd zul je je slagroomspuit schoon moeten maken. Dit doe je op de volgende manier:
  1. Check of het patroon leeg is. Dit doe je door de fles helemaal leeg te spuiten tot er geen gas meer in het patroon zit. 
  2. Draai de garneerspuit er af en leg deze met de afdekdop en patroonhouder apart. 
  3. Draai de kop om en haal de platte afsluitring uit de kop. 
  4. Dus het ventiel naar beneden zodat je deze ook weg kunt halen. 
  5. Maak een sopje van warm water met een beetje afwasmiddel en maak hierin alle onderdelen schoon. Spoel ze onder stromend water goed af en laat aan de lucht drogen. 

Slagroomspuit bij Kitchen&More

Een slagroomspuit is dus een handig keukenhulpmiddel waarmee je niet alleen slagroom maar ook andere sauzen en dressings kunt maken. Koop hem bij Kitchen&More en gebruik hem morgen al! Bij ons kun je terecht voor messen tot snijplanken. Alles wat je nodig hebt in de keuken!


© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved