checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Toon Filters

Zoutmolen

Zoutmolen Kopen

Een mooie zoutmolen of pepermolen is een leuke aanwinst voor je eettafel of buffet. Het is een keukenaccessoire die je haast dagelijks zult gebruiken om je eten van een beetje extra zout of peper te voorzien. In een zoutmolen kun je heel veel verschillende soorten zout doen om die vervolgens boven je gerecht te vermalen. Denk hierbij aan grof Himlalaya zout, kruidenzout of gerookt zout. Net wat jij het lekkerst vindt. Behandel een zoutmolen als iets dat je gebruikt om te verfijnen en je kunt er de lekkerste soorten zout in doen. 

Zoutmolen Oorsprong

De eerste zoutmolen is waarschijnlijk uitgevonden in 1842 door de firma Peugeot. Het was ten eerste bedoelt om peper in te malen, maar men kwam er al snel achter dat het ook voor zout te gebruiken is. In de zoutmolen zit een holle ruimte die je kunt openen door de ronde dop van de bovenkant los te draaien. Je vult deze ruimte met zoutkorrels, draait de zoutmolen weer dicht en je bent klaar om hem te gebruiken. Een doorzichtige zoutmolen is erg handig omdat je dan kunt zien hoeveel zout er nog in zit, maar een houten zoutmolen is natuurlijk ook gewoon erg mooi. 

Houten Zoutmolen

Een houten zoutmolen heeft een kenmerkende vorm die prettig in de hand ligt. Ze zijn in veel verschillende kleuren en formaten te krijgen, dus er zit voor ieder wat wils bij. Kies bijvoorbeeld voor een lange zoutmolen van maar liefst 32 centimeter wanneer je wat drama en theater aan je eettafel wilt toevoegen. Kleiner formaat zoutmolens zijn handzamer en kunnen makkelijker opgeruimd worden. Het is dus maar net wat je zelf het leukst en prettigst vindt. 

Tip: Geef een zoutmolen cadeau aan je foodie-vriend met een zak goeie zeezout er bij. Kies dan voor droog zout en niet het vochtige Keltisch zeezout. Het vocht in dit zout zorgt er voor dat de radartjes vast kunnen lopen. 

Zoutmolen bij Kitchen&More

Van afgiethulp tot zoutmolens, al je keuken accessoires koop je bij Kitchen&More. Wij hebben een zeer ruim assortiment en hebben elke zoutmolen met zorg uitgekozen. Bij ons ben je dus gegarandeerd van de beste kwaliteit voor zeer scherpe prijzen. En kom je er evengoed niet uit? Neem dan gerust contact met ons op via de chat, per telefoon of stuur een mailtje. We helpen je graag verder!


Ā© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved