checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Toon Filters

Theedoek

Theedoek Kopen

Een theedoek of keukenhanddoek is een katoenen of linnen doek waarmee je afgewassen vaat afdroogt. Hoewel je dus de 'vaat' er mee afdroogt, moet je een theedoek niet verwarren met een 'vaatdoek'. Dat is een doekje waar je het aanrecht mee schoon veegt. Oorspronkelijk werd de theedoek gebruikt om de theekopjes mee te drogen. Vandaar de naam. Er was ook een aparte doek voor glaswerk om er voor te zorgen dat de glazen mooi opgewreven konden worden zonder dat er vlekken van de rest van de vaat op gewreven werden. 

Een theedoek is een zeer praktisch stukje stof omdat het veel vocht op kan nemen en soepel genoeg is om in kleine randjes en hoekjes te kunnen drogen. Katoen of linnen hebben de voorkeur voor theedoeken omdat dit materiaal extra absorberend is en goed uitgewassen kan worden. Het is altijd handig om een flinke stapel theedoeken in huis te hebben omdat je er veel verschillende dingen in huis mee kunt afdrogen en opwrijven. 

Theedoek Tips

Voordat je je nieuw gekochte theedoek gaat gebruiken, is het goed om hem eerst voor te bereiden. Nieuwe theedoeken zijn namelijk voorzien van een vuilafstotend laagje waardoor de doek niet goed vocht opneemt. Dat laagje moet je eerst verwijderen en dat doe je het beste door je nieuwe theedoeken een nachtje te laten weken in koud water met een scheutje azijn. Dit geeft twee voordelen. Ten eerste wordt het beschermende laagje dat op de doeken zit verwijderd en ten tweede fixeert het de kleur. Je wast theedoeken vaak (als het goed is!) en dit kan de kleur doen vervagen. Weken in azijn gaat dat tegen. Was de theedoeken de volgende dag volgens de aanwijzingen op het label en je hebt tintelfrisse theedoeken die lang mooi blijven. 

Gebruik nooit wasverzachter op je theedoeken of handdoeken. Dit brengt weer een extra laagje op de vezels waardoor ze niet goed absorberen. Hou je van zachte handdoeken? Voeg dan een klein beetje azijn toe in het wasverzachterlaatje van je wasmachine. Doet precies hetzelfde maar dan zonder dat chemische laagje. 

Theedoek bij Kitchen&More

Theedoeken en thermometers koop je bij Kitchen&More tegen de scherpste prijs. Bestel vandaag en je hebt het morgen in huis!


Ā© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved