checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Keukengerei & Bakken / Bakvorm / Springvorm
Toon Filters

SpringvormBezig met laden...

Springvorm Kopen

Een springvorm is een bakvorm met een afneembare rand die je met een klip opent en weer sluit. De losse bodem zit klem wanneer je de springvorm dicht doet. Dit soort bakvorm is ideaal wanneer je graag taarten en cakes bakt, maar niet steeds een hele vorm in wilt vetten. Met een springvorm heb je namelijk de grootste kans dat je baksel mooi uit de vorm komt. En uiteindelijk wil je natuurlijk een mooi resultaat na je noeste bak-arbeid! 

Er zijn verschillende soorten springvormen te krijgen, maar de meeste variatie zit hem in de doorsnee. Wanneer een recept stelt dat je een bakvorm van zeg 24 cm nodig hebt, dan doelen ze hiermee op de doorsnee. Deze afmeting zie je dus ook bij het product staan en zal je helpen te bepalen welke springvorm je nodig hebt. Het loont om twee of drie verschillende formaten springvormen in huis te hebben om zo bijvoorbeeld twee kleine taartjes te kunnen bakken of een flinke taart voor de verjaardag van je oma (we noemen maar wat). 

Springvorm Tips

Benut je springvorm optimaal met onze top-tips:
1. Leg altijd een uitgeknipt stukje bakpapier op de bodem van je springvorm. Leg de bodem op het bakpapier en knip rondom uit. Zet de rand op de bodem en klik zo de bodem én het bakpapier samen vast. 
2. Vet alleen de randen in als je bakpapier op de bodem hebt. Gebruik hier een bakkwast voor om goed alle randjes in te kunnen vetten. 
3. Bestuif de vorm na het invetten nog even met wat bloem. Hierdoor rijst de cake nog beter en komt hij prachtig uit de vorm. Je kunt dit ook doen met suiker of cacao of paneermeel wanneer je een hartig gebak maakt. 
4. Laat je baksel altijd in de vorm afkoelen. Minstens 15 minuten, maar een half uur is beter. De cake of taart krimpt iets tijdens het afkoelen waardoor je de springvorm nog makkelijker kunt verwijderen. 
5. Een siliconen bakvorm hoef je in principe niet in te vetten, maar het is niet gegarandeerd antikleef. Een klein beetje invetten kan dus geen kwaad. 

Springvorm bij Kitchen&More

Springvorm of taartvorm, je vind het bij Kitchen&More. Bij ons vind je alles wat je nodig hebt om lekker in de keuken bezig te kunnen gaan tegen zeer scherpe prijzen!
 


© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved