checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Toon Filters

Vijzels

Vijzels

Vijzels

Een goeie vijzel is zijn gewicht in goud waard. Vijzels moeten zwaar en stevig zijn en flink wat grof geweld kunnen verdragen. Want met de hand je eigen kruiden en specerijen malen is ideaal wanneer je zelf in de hand wilt houden hoe grof of hoe fijn je de mengsels wilt hebben.

Granieten vijzels

Let bij de aanschaf van een vijzel op of hij van keramiek of graniet of marmer gemaakt is. Dit zijn materialen die wel tegen een stootje kunnen, maar ook makkelijk weer schoon te maken zijn. Een houten vijzel is dan niet handig, want die neemt na verloop van tijd de geur over en dat proef je dan door alles heen. Een lekkere pesto met flink wat knoflook maken, is in een granieten vijzel veel beter in dat opzicht. Kies dan bijvoorbeeld de vijzel met een schenktuit van 14,5 cm doorsnee. Deze granieten vijzel stelt je in staat om ook uit te schenken. Erg handig als je een sausje wilt maken.

 Wil je iets bijzonders? Kies dan voor de vierkanten vijzel van Cosy&Trendy met een afmeting van 14 cm. Ook deze vijzel is van graniet gemaakt, maar ziet er ook nog eens heel apart uit. Echt een eye-catcher op je aanrecht.

 Een mooie keramieken vijzel zal ook niet misstaan in bijvoorbeeld de minimalistische keuken. Deze vijzel is perfect om specerijen in fijn te stampen of kruiden te kneuzen om zo de maximale smaak er uit te halen. Voordeel van keramiek is, dat het minder zwaar is dan graniet en er iets fijnzinniger uit ziet.

Vijzel schoonmaken

Voor je een granieten vijzel in gebruik neemt, moet je hem eerst schoon schrapen met rijst. De ongekookte rijst stamp je fijn tot stof en dit schuurt de binnenkant van de vijzel schoon. Je zult zien dat de rijst grijs van kleur zal zijn. Dit kun je steeds weer doen als je om de zoveel tijd je vijzel weer even goed schoon wilt maken. De rijst neemt namelijk ook de geurtjes en achtergebleven olie weer op. Zo hou je lang plezier van je vijzel!


Ā© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved