Winkel je bij kitchenandmore.nl, dan moet je weten dat wij cookies en vergelijkbare technieken gebruiken om jouw internetgedrag te volgen en onze website(s) te laten functioneren. Waarom? Zodat jij optimaal gebruik kan maken van onze website(s) en we het winkelen bij ons nog persoonlijker kunnen maken. We gaan er vanuit dat je daar akkoord mee gaat als je verder gebruik maakt van onze website. Lees meer
SluitenEen goeie vijzel is zijn gewicht in goud waard. Vijzels moeten zwaar en stevig zijn en flink wat grof geweld kunnen verdragen. Want met de hand je eigen kruiden en specerijen malen is ideaal wanneer je zelf in de hand wilt houden hoe grof of hoe fijn je de mengsels wilt hebben.
Let bij de aanschaf van een vijzel op of hij van keramiek of graniet of marmer gemaakt is. Dit zijn materialen die wel tegen een stootje kunnen, maar ook makkelijk weer schoon te maken zijn. Een houten vijzel is dan niet handig, want die neemt na verloop van tijd de geur over en dat proef je dan door alles heen. Een lekkere pesto met flink wat knoflook maken, is in een granieten vijzel veel beter in dat opzicht. Kies dan bijvoorbeeld de vijzel met een schenktuit van 14,5 cm doorsnee. Deze granieten vijzel stelt je in staat om ook uit te schenken. Erg handig als je een sausje wilt maken.
Voor je een granieten vijzel in gebruik neemt, moet je hem eerst schoon schrapen met rijst. De ongekookte rijst stamp je fijn tot stof en dit schuurt de binnenkant van de vijzel schoon. Je zult zien dat de rijst grijs van kleur zal zijn. Dit kun je steeds weer doen als je om de zoveel tijd je vijzel weer even goed schoon wilt maken. De rijst neemt namelijk ook de geurtjes en achtergebleven olie weer op. Zo hou je lang plezier van je vijzel!
© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved